InterspaceБаза на знаењеДокументацијаКомуникацииИнсталација на фибер оптички уред на крајна точка
КОМУНИКАЦИИ
05-Јан-201816-Авг-2023
Instalacija na fiber optichki ured na krajna tochka

1.Instalacija na Media Konverter

Procesot na instalacija zapochnuva na krajnata tochka na nashata optichka linija koja zavrshuva vo Vashite prostorii, kade shto svetlosnite branovi od optichkiot kabel se pretvoraat vo elektrichni signali. Konverzijata na siglanot od optichki vo elektrichen e zadacha na media konverterot.

 • Identifikacija na Media Konverter
  Identifikuvajte go media konverterot, toa e mal ured so eternet, porta za prikluchok na optichki kabel kako i porta za prikluchok kon elektrichno napojuvanje. Media konverterot e kluchen za povrzuvanje na nashata optichka mrezha so vashata postoechka mrezhna infrastruktura.
 • Povrzuvanje so ruter ili mrezhen ured od nivo 3
  Koristete RJ-45 kabel za da ja povrzete eternet portata na media konverterot so vashiot ruter ili koj bilo mrezhen ured od nivo 3. So ovoj chekor se pravi integracija na optichkata mrezha so visoka brzina direktno so vashata lokalna mrezha.

2.Konfiguracija na mrezhni parametri

Po vospostavuvanjeto na fizichkata vrska, od kluchno znachenje e konfiguriranjeto na vashiot mrezhen ured za optimalna komunikacija so optichkata mrezha.

 • Konfiguracija na parametri
  Poglednete ja porakata ispratena od Interspace vednash shtom vashata usluga bila provizionirana, za da gi doznaete konkretnite IP detali i postavki shto treba da se konfiguriraat na ruter ili mrezhen ured od nivo 3. Pravilnite postavki se kluchni za uspeshna interpretacija i rutiranje na podatochniot signal niz internet mrezhata.
 • Testiranje na konekcija
  Sprovedete testovi, kako shto se ping testovi kon nadvoreshni serveri, so cel da ja potvrdite stabilnosta i brzinata na vashata nova optichka konekcija. Ve molime poglednete go nashiot detalen vodich za testiranje na internet konekcija.

Инсталација на фибер оптички уред на крајна точка

1.Инсталација на Медиа Конвертер

Процесот на инсталација започнува на крајната точка на нашата оптичка линија која завршува во Вашите простории, каде што светлосните бранови од оптичкиот кабел се претвораат во електрични сигнали. Конверзијата на сигланот од оптички во електричен е задача на медиа конвертерот.

 • Идентификација на Медиа Конвертер
  Идентификувајте го медиа конвертерот, тоа е мал уред со етернет, порта за приклучок на оптички кабел како и порта за приклучок кон електрично напојување. Медиа конвертерот е клучен за поврзување на нашата оптичка мрежа со вашата постоечка мрежна инфраструктура.
 • Поврзување со рутер или мрежен уред од ниво 3
  Користете RJ-45 кабел за да ја поврзете етернет портата на медиа конвертерот со вашиот рутер или кој било мрежен уред од ниво 3. Со овој чекор се прави интеграција на оптичката мрежа со висока брзина директно со вашата локална мрежа.

2.Конфигурација на мрежни параметри

По воспоставувањето на физичката врска, од клучно значење е конфигурирањето на вашиот мрежен уред за оптимална комуникација со оптичката мрежа.

 • Конфигурација на параметри
  Погледнете ја пораката испратена од Interspace веднаш штом вашата услуга била провизионирана, за да ги дознаете конкретните IP детали и поставки што треба да се конфигурираат на рутер или мрежен уред од ниво 3. Правилните поставки се клучни за успешна интерпретација и рутирање на податочниот сигнал низ интернет мрежата.
 • Тестирање на конекција
  Спроведете тестови, како што се пинг тестови кон надворешни сервери, со цел да ја потврдите стабилноста и брзината на вашата нова оптичка конекција. Ве молиме погледнете го нашиот детален водич за тестирање на интернет конекција.


Povrzani sodrzhini
Dokumentacija
Klaud
Komunikacii
Hosting
My Interspace
Tehnichki statii
Tutorijali
Nauchi
Novosti
Aktuelni novosti
Posledni nastani
Поврзани содржини
Документација
Клауд
Комуникации
Хостинг
My Interspace
Технички статии
Туторијали
Научи
Новости
Актуелни новости
Последни настани
Povrzani produkti
Internet pristap
Internet od najvisoka klasa za profesionalni potrebi. Superiorna tochka-do-tochka optichka linija, simetrichen download i upload, neogranichen soobrakjaj, SLA dogovor i statichka IP. Direktni konekcii so vrvnite globalni provajderi.

Nashata mrezhna arhitektura e so pasija dizajnirana da obezbedi konekcii so najvisok kvalitet do bilo koja destinacija vo svetot, rezultirajkji vo nesporedliva brzina na transfer i povekje stepena redundantnost.
Metro Eternet
Povrzete edna ili povekje dalechni lokacii vo edna privatna mrezha, koristejkji super brzi fiber optichki linii so zagarantiran protok.

Dokolku koristite nashi virtuelni privatni serveri ili dedicirani serveri, mozhete da gi soedinite privatnite mrezhi na vashite serveri i kancelarii.

Napravete znachitelno namaluvanje na troshocite preku spodeluvanje na diskov prostor, IP telefonija i drugi IT resursi pomegju povekje lokacii.
Поврзани продукти
Интернет пристап
Интернет од највисока класа за професионални потреби. Супериорна точка-до-точка оптичка линија, симетричен download и upload, неограничен сообраќај, SLA договор и статичка ИП. Директни конекции со врвните глобални провајдери.

Нашата мрежна архитектура е со пасија дизајнирана да обезбеди конекции со највисок квалитет до било која дестинација во светот, резултирајќи во неспоредлива брзина на трансфер и повеќе степена редундантност.
Метро Етернет
Поврзете една или повеќе далечни локации во една приватна мрежа, користејќи супер брзи фибер оптички линии со загарантиран проток.

Доколку користите наши виртуелни приватни сервери или дедицирани сервери, можете да ги соедините приватните мрежи на вашите сервери и канцеларии.

Направете значително намалување на трошоците преку споделување на дисков простор, IP телефонија и други ИТ ресурси помеѓу повеќе локации.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам