InterspaceБаза на знаењеДокументацијаКомуникацииШто е Метро Етернет
КОМУНИКАЦИИ
21-Јан-201808-Март-2023
Shto e Metro Eternet
Uslugata za metro Eternet mrezha ovozmozhuva da gi obedinite privatnite mrezhi na vashite kancelarii koi se naogjaat na razlichni dalechni lokacii.

Sekoja lokacija se povrzuva so super brzi tochka-do-tochka fiber optichki linii so zagarantirana brzina. Liniite zavrshuvaat na Eternet porta, ovozmozhuvajkji Vi ednostavno da gi integrirate mrezhnite segmenti.

Primarniot efekt e znachitelno namaluvanje na troshocite preku spodeluvanje na diskov prostor, IP telefonija i drugi IT resursi pomegju povekje lokacii.

Prednosti vo odnos na koristenje VPN privatni vrski preku Internet

  • Garantirana brzina na protok pomegju dalechni lokacii - mnogu znachajno za aplikacii koi rabotat vo realno vreme.
  • Zgolemena privatnost na komunikacijata bidejkji paketite ne patuvaat niz Internetot, a vo ramkite na mrezhata na Interspejs se izolirani vo Vasha zasebna Eternet mrezha.
  • Lesno za odrzhuvanje i migracija bidejkji ne se involvirani javni IP adresi vrzani za odreden provajder.
  • Eternet kako osnoven protokol, ovozmozhuvajkji da prosledite Vashi mrezhni tehnologii vrz nego, kako VPN i QoS polisi.
Што е Метро Етернет
Услугата за метро Етернет мрежа овозможува да ги обедините приватните мрежи на вашите канцеларии кои се наоѓаат на различни далечни локации.

Секоја локација се поврзува со супер брзи точка-до-точка фибер оптички линии со загарантирана брзина. Линиите завршуваат на Етернет порта, овозможувајќи Ви едноставно да ги интегрирате мрежните сегменти.

Примарниот ефект е значително намалување на трошоците преку споделување на дисков простор, IP телефонија и други ИТ ресурси помеѓу повеќе локации.

Предности во однос на користење VPN приватни врски преку Интернет

  • Гарантирана брзина на проток помеѓу далечни локации - многу значајно за апликации кои работат во реално време.
  • Зголемена приватност на комуникацијата бидејќи пакетите не патуваат низ Интернетот, а во рамките на мрежата на Интерспејс се изолирани во Ваша засебна Етернет мрежа.
  • Лесно за одржување и миграција бидејќи не се инволвирани јавни ИП адреси врзани за одреден провајдер.
  • Етернет како основен протокол, овозможувајќи да проследите Ваши мрежни технологии врз него, како VPN и QoS полиси.

Povrzani sodrzhini
Dokumentacija
Klaud
Komunikacii
Hosting
My Interspace
Tehnichki statii
Tutorijali
Nauchi
Novosti
Aktuelni novosti
Posledni nastani
Поврзани содржини
Документација
Клауд
Комуникации
Хостинг
My Interspace
Технички статии
Туторијали
Научи
Новости
Актуелни новости
Последни настани
Povrzani produkti
Internet pristap
Internet od najvisoka klasa za profesionalni potrebi. Superiorna tochka-do-tochka optichka linija, simetrichen download i upload, neogranichen soobrakjaj, SLA dogovor i statichka IP. Direktni konekcii so vrvnite globalni provajderi.

Nashata mrezhna arhitektura e so pasija dizajnirana da obezbedi konekcii so najvisok kvalitet do bilo koja destinacija vo svetot, rezultirajkji vo nesporedliva brzina na transfer i povekje stepena redundantnost.
Metro Eternet
Povrzete edna ili povekje dalechni lokacii vo edna privatna mrezha, koristejkji super brzi fiber optichki linii so zagarantiran protok.

Dokolku koristite nashi virtuelni privatni serveri ili dedicirani serveri, mozhete da gi soedinite privatnite mrezhi na vashite serveri i kancelarii.

Napravete znachitelno namaluvanje na troshocite preku spodeluvanje na diskov prostor, IP telefonija i drugi IT resursi pomegju povekje lokacii.
Поврзани продукти
Интернет пристап
Интернет од највисока класа за професионални потреби. Супериорна точка-до-точка оптичка линија, симетричен download и upload, неограничен сообраќај, SLA договор и статичка ИП. Директни конекции со врвните глобални провајдери.

Нашата мрежна архитектура е со пасија дизајнирана да обезбеди конекции со највисок квалитет до било која дестинација во светот, резултирајќи во неспоредлива брзина на трансфер и повеќе степена редундантност.
Метро Етернет
Поврзете една или повеќе далечни локации во една приватна мрежа, користејќи супер брзи фибер оптички линии со загарантиран проток.

Доколку користите наши виртуелни приватни сервери или дедицирани сервери, можете да ги соедините приватните мрежи на вашите сервери и канцеларии.

Направете значително намалување на трошоците преку споделување на дисков простор, IP телефонија и други ИТ ресурси помеѓу повеќе локации.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам