InterspaceБаза на знаењеДокументацијаКлаудКако да поставам повеќе јавни ИП адреси на клауд сервер со Windows ОС?
КЛАУД
15-Фев-2024
Kako da postavam povekje javni IP adresi na klaud server so Windows OS?

1.Prashanje

Mozham li da dodelam povekje javni IP adresi na Interspace Klaud za mojot server i kako mozham da go konfiguriram ova vo Windows?

2.Reshenie

Da, mozhete da dodelite povekje javni IP adresi na vashiot server na Interspace Klaud i da gi konfigurirate vo Windows..

Za da go konfigurirate ova, sledete go nashiot detalen vodich na sledniot link: Dodadi/brishi javni IP adresi.

Vodichot dava chekor-po-chekor instrukcii za toa kako da dodadete povekje od edna javna IPv4 adresa vo Interspace Klaud koristejkji go veb-kontrolniot panel My Interspace. Isto taka, detalno objasnuva kako da go konfigurirate na Windows, so sliki od skrinshoti.
Како да поставам повеќе јавни ИП адреси на клауд сервер со Windows ОС?

1.Прашање

Можам ли да доделам повеќе јавни IP адреси на Interspace Клауд за мојот сервер и како можам да го конфигурирам ова во Windows?

2.Решение

Да, можете да доделите повеќе јавни IP адреси на вашиот сервер на Interspace Клауд и да ги конфигурирате во Windows..

За да го конфигурирате ова, следете го нашиот детален водич на следниот линк: Додади/бриши јавни ИП адреси.

Водичот дава чекор-по-чекор инструкции за тоа како да додадете повеќе од една јавна IPv4 адреса во Interspace Клауд користејќи го веб-контролниот панел My Interspace. Исто така, детално објаснува како да го конфигурирате на Windows, со слики од скриншоти.

Vo ovoj dokument
Во овој документ
Povrzani sodrzhini
Dokumentacija
Klaud
Komunikacii
Hosting
My Interspace
Tehnichki statii
Tutorijali
Nauchi
Novosti
Aktuelni novosti
Posledni nastani
Поврзани содржини
Документација
Клауд
Комуникации
Хостинг
My Interspace
Технички статии
Туторијали
Научи
Новости
Актуелни новости
Последни настани
Povrzani produkti
Elastichen Klaud VPS
Elastichen Klaud VPS pretstavuva virtuelna mashina koja raboti vrz napredni klaud i mrezhni tehnologii, nudejkji znachitelni prednosti vo sporedba so tradicionalniot VPS hosting i nepobedliv odnos na cena so performansi. Postavete OS so aplikacii za samo 1 min. Na eden klik avtomatski bekapi, snapshoti i disaster recovery replika, zachuvani vo drug data centar na bezbedna dalechina. Nova gen na AMD EPYC, ultra brzi NVMe diskovi, dedicirani konekcii i besplatna privatna mrezha.
Klaud VPN PointConnect
Klaud VPN ovozmozhuva individualni kompjuteri da se povrzuvaat bezbedno so vashata klaud privatna mrezha od bilo kade vo svetot, preku shifriranje na podatocite koi patuvaat preku Internet. Otkako kje se povrzat, tie mozhat da pristapat do bilo koj od vashite virtuelni ili dedicirani serveri, kako i metro Eternet tochki koristejkji gi nivnite privatni IP adresi. Sovrsheno za provajderi na CRM, ERP i slichni uslugi, koi sakaat da ovozmozhat bezbeden pristap do nivnite aplikacii preku Internet.
Klaud NAT Gateway
Klaud NAT Gateway ovozmozhuva vlezni i izlezni konekcii preku Internet, za vashite virtuelni serveri koi imaat samo privatni IP adresi. Serverite pristapuvaat na Internet so rutiranje na soobrakjajot preku NAT gateway. Opcionalno, serverite mozhe da primaat vlezni konekcii od Internet koristejkji ja port forward funkcionalnosta. Odlichno reshenie za namaluvanje na troshocite za koristenje na javna IP adresa, no i povekje od toa. Ovozmozhuva pozadinski aplikacii da pristapuvaat na Internet, kako i javen pristap do vashite aplikacii postaveni pozadi NAT.
Поврзани продукти
Еластичен Клауд ВПС
Еластичен Клауд ВПС претставува виртуелна машина која работи врз напредни клауд и мрежни технологии, нудејќи значителни предности во споредба со традиционалниот ВПС хостинг и непобедлив однос на цена со перформанси. Поставете OS со апликации за само 1 мин. На еден клик автоматски бекапи, снапшоти и disaster recovery реплика, зачувани во друг дата центар на безбедна далечина. Нова ген на AMD EPYC, ултра брзи NVMe дискови, дедицирани конекции и бесплатна приватна мрежа.
Клауд VPN PointConnect
Клауд VPN овозможува индивидуални компјутери да се поврзуваат безбедно со вашата клауд приватна мрежа од било каде во светот, преку шифрирање на податоците кои патуваат преку Интернет. Откако ќе се поврзат, тие можат да пристапат до било кој од вашите виртуелни или дедицирани сервери, како и метро Етернет точки користејќи ги нивните приватни IP адреси. Совршенo за провајдери на CRM, ERP и слични услуги, кои сакаат да овозможат безбеден пристап до нивните апликации преку Интернет.
Клауд NAT Gateway
Клауд NAT Gateway овозможува влезни и излезни конекции преку Интернет, за вашите виртуелни сервери кои имаат само приватни IP адреси. Серверите пристапуваат на Интернет со рутирање на сообраќајот преку NAT gateway. Опционално, серверите може да примаат влезни конекции од Интернет користејќи ја port forward функционалноста. Одлично решение за намалување на трошоците за користење на јавна ИП адреса, но и повеќе од тоа. Овозможува позадински апликации да пристапуваат на Интернет, како и јавен пристап до вашите апликации поставени позади NAT.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам