InterspaceБаза на знаењеДокументацијаКлаудДали може да го поделам просторот на клауд серверот на повеќе дискови?
КЛАУД
10-Март-201901-Фев-2024
Dali mozhe da go podelam prostorot na klaud serverot na povekje diskovi?

1.Prashanje

Mozheme li da go konfigurirame dodeleniot prostor za skladiranje na klaud serverot vo povekje diskovi, vidlivi kako zasebni diskovi vo operativniot sistem?

2.Reshenie

Da, mozhno e da go konfigurirate dodeleniot prostor za skladiranje na vashiot klaud server vo najmnogu tri posebni diskovi, koi operativniot sistem kje gi prepoznae kako razlichni diskovi.

Vo momentov, ovaa konfiguracija ne mozhe da se izvrshi od korisnicite direktno preku My Interspace kontrolniot panel. Ako vi treba vakvot tip na konfiguracija, kontaktirajte so nashata tehnichka poddrshka i nie kje vi pomogneme so potrebnite aranzhmani.

Dopolnitelno, vredi da se napomene deka za mnogu scenarija, sozdavanjeto na povekje particii vo ramkite na eden disk e dovolno za organizacija na podatocite. Pred da pobarate povekje diskovi, razmislete dali povekje particii na istiot disk bi mozhele da gi zadovolat vashite potrebi. Ovoj pristap mozhe da ja poednostavi vashata strategija za skladiranje, a sepak da gi ispolnuva vashite baranja.
Дали може да го поделам просторот на клауд серверот на повеќе дискови?

1.Прашање

Можеме ли да го конфигурираме доделениот простор за складирање на клауд серверот во повеќе дискови, видливи како засебни дискови во оперативниот систем?

2.Решение

Да, можно е да го конфигурирате доделениот простор за складирање на вашиот клауд сервер во најмногу три посебни дискови, кои оперативниот систем ќе ги препознае како различни дискови.

Во моментов, оваа конфигурација не може да се изврши од корисниците директно преку My Interspace контролниот панел. Ако ви треба ваквот тип на конфигурација, контактирајте со нашата техничка поддршка и ние ќе ви помогнеме со потребните аранжмани.

Дополнително, вреди да се напомене дека за многу сценарија, создавањето на повеќе партиции во рамките на еден диск е доволно за организација на податоците. Пред да побарате повеќе дискови, размислете дали повеќе партиции на истиот диск би можеле да ги задоволат вашите потреби. Овој пристап може да ја поедностави вашата стратегија за складирање, а сепак да ги исполнува вашите барања.

Vo ovoj dokument
Во овој документ
Povrzani sodrzhini
Dokumentacija
Klaud
Komunikacii
Hosting
My Interspace
Tehnichki statii
Tutorijali
Nauchi
Novosti
Aktuelni novosti
Posledni nastani
Поврзани содржини
Документација
Клауд
Комуникации
Хостинг
My Interspace
Технички статии
Туторијали
Научи
Новости
Актуелни новости
Последни настани
Povrzani produkti
Elastichen Klaud VPS
Elastichen Klaud VPS pretstavuva virtuelna mashina koja raboti vrz napredni klaud i mrezhni tehnologii, nudejkji znachitelni prednosti vo sporedba so tradicionalniot VPS hosting i nepobedliv odnos na cena so performansi.

Postavete OS so aplikacii za samo 1 min. Na eden klik avtomatski bekapi, snapshoti i disaster recovery replika, zachuvani vo drug data centar na bezbedna dalechina. Nova gen na AMD EPYC, ultra brzi NVMe diskovi, dedicirani konekcii i besplatna privatna mrezha.
Klaud VPN PointConnect
Klaud VPN ovozmozhuva individualni kompjuteri da se povrzuvaat bezbedno so vashata klaud privatna mrezha od bilo kade vo svetot, preku shifriranje na podatocite koi patuvaat preku Internet. Otkako kje se povrzat, tie mozhat da pristapat do bilo koj od vashite virtuelni ili dedicirani serveri, kako i metro Eternet tochki koristejkji gi nivnite privatni IP adresi.

Sovrsheno za provajderi na CRM, ERP i slichni uslugi, koi sakaat da ovozmozhat bezbeden pristap do nivnite aplikacii preku Internet.
Klaud NAT Gateway
Klaud NAT Gateway ovozmozhuva vlezni i izlezni konekcii preku Internet, za vashite virtuelni serveri koi imaat samo privatni IP adresi.

Serverite pristapuvaat na Internet so rutiranje na soobrakjajot preku NAT gateway. Opcionalno, serverite mozhe da primaat vlezni konekcii od Internet koristejkji ja port forward funkcionalnosta.

Odlichno reshenie za namaluvanje na troshocite za koristenje na javna IP adresa, no i povekje od toa. Ovozmozhuva pozadinski aplikacii da pristapuvaat na Internet, kako i javen pristap do vashite aplikacii postaveni pozadi NAT.
Поврзани продукти
Еластичен Клауд ВПС
Еластичен Клауд ВПС претставува виртуелна машина која работи врз напредни клауд и мрежни технологии, нудејќи значителни предности во споредба со традиционалниот ВПС хостинг и непобедлив однос на цена со перформанси.

Поставете OS со апликации за само 1 мин. На еден клик автоматски бекапи, снапшоти и disaster recovery реплика, зачувани во друг дата центар на безбедна далечина. Нова ген на AMD EPYC, ултра брзи NVMe дискови, дедицирани конекции и бесплатна приватна мрежа.
Клауд VPN PointConnect
Клауд VPN овозможува индивидуални компјутери да се поврзуваат безбедно со вашата клауд приватна мрежа од било каде во светот, преку шифрирање на податоците кои патуваат преку Интернет. Откако ќе се поврзат, тие можат да пристапат до било кој од вашите виртуелни или дедицирани сервери, како и метро Етернет точки користејќи ги нивните приватни IP адреси.

Совршенo за провајдери на CRM, ERP и слични услуги, кои сакаат да овозможат безбеден пристап до нивните апликации преку Интернет.
Клауд NAT Gateway
Клауд NAT Gateway овозможува влезни и излезни конекции преку Интернет, за вашите виртуелни сервери кои имаат само приватни IP адреси.

Серверите пристапуваат на Интернет со рутирање на сообраќајот преку NAT gateway. Опционално, серверите може да примаат влезни конекции од Интернет користејќи ја port forward функционалноста.

Одлично решение за намалување на трошоците за користење на јавна ИП адреса, но и повеќе од тоа. Овозможува позадински апликации да пристапуваат на Интернет, како и јавен пристап до вашите апликации поставени позади NAT.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам