InterspaceБаза на знаењеДокументацијаКлаудБесплатни и авто поставени валидни SSL сертификати
КЛАУД
11-Март-2024
Besplatni i avto postaveni validni SSL sertifikati
Vo nashite veb hosting paketi, avtomatski kje bide nabaven i instaliran domain-validated SSL sertifikat za vashite domeni, bez dopolnitelni nadomestoci. Koga sertifikatot kje isteche, nov sertifikat avtomatski kje bide nabaven i instaliran, povtorno bez dopolnitelni nadomestoci.

SSL sertifikatot go opfakja primarniot domen kako i add-on i pod-domenite. Preku ovaa opcija, nema vekje da plakjate za sertifikat i da mozgate kako pravilno da se instalira/obnovi istiot so cel da gi zashtite vashite veb strani so SSL enkriptirana komunikacija.

Ovaa funkcija e dostapna preku cPanel, koj nudi seopfaten i lesen nachin za upravuvanje so SSL sertifikati i zajaknuvanje na bezbednosta na vashata veb strana. Za detalni informacii i chekor po chekor upatstva za koristenje na ovaa funkcija, ve molime prochitajte ja oficijalnata dokumentacija na cPanel.
Бесплатни и авто поставени валидни SSL сертификати
Во нашите веб хостинг пакети, автоматски ќе биде набавен и инсталиран domain-validated ССЛ сертификат за вашите домени, без дополнителни надоместоци. Кога сертификатот ќе истече, нов сертификат автоматски ќе биде набавен и инсталиран, повторно без дополнителни надоместоци.

ССЛ сертификатот го опфаќа примарниот домен како и add-on i под-домените. Преку оваа опција, нема веќе да плаќате за сертификат и да мозгате како правилно да се инсталира/обнови истиот со цел да ги заштите вашите веб страни со ССЛ енкриптирана комуникација.

Оваа функција е достапна преку cPanel, кој нуди сеопфатен и лесен начин за управување со SSL сертификати и зајакнување на безбедноста на вашата веб страна. За детални информации и чекор по чекор упатства за користење на оваа функција, ве молиме прочитајте ја официјалната документација на cPanel.

Povrzani sodrzhini
Dokumentacija
Klaud
Komunikacii
Hosting
My Interspace
Tehnichki statii
Tutorijali
Nauchi
Novosti
Aktuelni novosti
Posledni nastani
Поврзани содржини
Документација
Клауд
Комуникации
Хостинг
My Interspace
Технички статии
Туторијали
Научи
Новости
Актуелни новости
Последни настани
Povrzani produkti
Klaud veb hosting
Veb hosting vo klaud infrastruktura, poddrzhan od najvisoka klasa na sistemi za profesionalno VEB prisustvo. Avtomatski bekapi i disaster recovery replika koi se chuvaat vo drug data centar na bezbedna dalechina.

Izvonreden odnos na cena so performansi. Koristime najvisoka klasa na oprema bidejkji primarno opsluzhuvame sistemi od kritichna vazhnost. AMD EPYC procesori od novata generacija, ultra brzi NVMe diskovi, ECC memorija i dediciran Internet.
Elastichen Klaud VPS
Elastichen Klaud VPS pretstavuva virtuelna mashina koja raboti vrz napredni klaud i mrezhni tehnologii, nudejkji znachitelni prednosti vo sporedba so tradicionalniot VPS hosting i nepobedliv odnos na cena so performansi.

Postavete OS so aplikacii za samo 1 min. Na eden klik avtomatski bekapi, snapshoti i disaster recovery replika, zachuvani vo drug data centar na bezbedna dalechina. Nova gen na AMD EPYC, ultra brzi NVMe diskovi, dedicirani konekcii i besplatna privatna mrezha.
Klaud VPN PointConnect
Klaud VPN ovozmozhuva individualni kompjuteri da se povrzuvaat bezbedno so vashata klaud privatna mrezha od bilo kade vo svetot, preku shifriranje na podatocite koi patuvaat preku Internet. Otkako kje se povrzat, tie mozhat da pristapat do bilo koj od vashite virtuelni ili dedicirani serveri, kako i metro Eternet tochki koristejkji gi nivnite privatni IP adresi.

Sovrsheno za provajderi na CRM, ERP i slichni uslugi, koi sakaat da ovozmozhat bezbeden pristap do nivnite aplikacii preku Internet.
Klaud NAT Gateway
Klaud NAT Gateway ovozmozhuva vlezni i izlezni konekcii preku Internet, za vashite virtuelni serveri koi imaat samo privatni IP adresi.

Serverite pristapuvaat na Internet so rutiranje na soobrakjajot preku NAT gateway. Opcionalno, serverite mozhe da primaat vlezni konekcii od Internet koristejkji ja port forward funkcionalnosta.

Odlichno reshenie za namaluvanje na troshocite za koristenje na javna IP adresa, no i povekje od toa. Ovozmozhuva pozadinski aplikacii da pristapuvaat na Internet, kako i javen pristap do vashite aplikacii postaveni pozadi NAT.
Поврзани продукти
Клауд веб хостинг
Веб хостинг во клауд инфраструктура, поддржан од највисока класа на системи за професионално ВЕБ присуство. Автоматски бекапи и disaster recovery реплика кои се чуваат во друг дата центар на безбедна далечина.

Извонреден однос на цена со перформанси. Користиме највисока класа на опрема бидејќи примарно опслужуваме системи од критична важност. AMD EPYC процесори од новата генерација, ултра брзи NVMe дискови, ECC меморија и дедициран Интернет.
Еластичен Клауд ВПС
Еластичен Клауд ВПС претставува виртуелна машина која работи врз напредни клауд и мрежни технологии, нудејќи значителни предности во споредба со традиционалниот ВПС хостинг и непобедлив однос на цена со перформанси.

Поставете OS со апликации за само 1 мин. На еден клик автоматски бекапи, снапшоти и disaster recovery реплика, зачувани во друг дата центар на безбедна далечина. Нова ген на AMD EPYC, ултра брзи NVMe дискови, дедицирани конекции и бесплатна приватна мрежа.
Клауд VPN PointConnect
Клауд VPN овозможува индивидуални компјутери да се поврзуваат безбедно со вашата клауд приватна мрежа од било каде во светот, преку шифрирање на податоците кои патуваат преку Интернет. Откако ќе се поврзат, тие можат да пристапат до било кој од вашите виртуелни или дедицирани сервери, како и метро Етернет точки користејќи ги нивните приватни IP адреси.

Совршенo за провајдери на CRM, ERP и слични услуги, кои сакаат да овозможат безбеден пристап до нивните апликации преку Интернет.
Клауд NAT Gateway
Клауд NAT Gateway овозможува влезни и излезни конекции преку Интернет, за вашите виртуелни сервери кои имаат само приватни IP адреси.

Серверите пристапуваат на Интернет со рутирање на сообраќајот преку NAT gateway. Опционално, серверите може да примаат влезни конекции од Интернет користејќи ја port forward функционалноста.

Одлично решение за намалување на трошоците за користење на јавна ИП адреса, но и повеќе од тоа. Овозможува позадински апликации да пристапуваат на Интернет, како и јавен пристап до вашите апликации поставени позади NAT.


Нашата веб страна користи колачиња. Ако продолжите со нејзино користење, се согласувате да користиме колачиња и ги прифаќате нашите Правни информации.    Разбирам